Relaxatietherapie
In onze maatschappij hebben we meer nood aan ontspanning, minder opgelegde druk van onszelf of van buitenaf. Op deze manier proberen we ons meer te focussen op het hedendaagse.
We zijn vaak gewoon om tot het uiterste te gaan in ons dagelijks leven en zo pu tten we onze energiebronnen uit. Deze bronnen kunnen zich situeren op fysiek, mentaal/emotioneel of sociaal vlak. Relaxatietherapie kan helpen om u terug tot rust te brengen.
Mensen met diverse klachten kunnen hiervoor terecht in de praktijk, denk hierbij aan lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, hyperventilatie en (chronische) vermoeidheid. Maar ook mensen waarbij mentale onrust overheerst zoals angst, paniekaanvallen en slaapproblemen kunnen baat hebben bij deze therapie.
Het uiteindelijke doel van relaxatietherapie is om jezelf te kunnen ontspannen in stressvolle situaties en zo een evenwicht te vinden tussen lichaam en geest.
Bij de relaxatietherapie wordt gestart vanuit een osteopatische screening en krijgen de structuren die verantwoordelijk zijn voor eventuele spanningen in het lichaam de nodige aandacht. Heel vaak zien we bewegingsbeperkingen ter hoogte van de wervelkolom en ademhalingsproblemen als grote boosdoener. Op deze manier krijgt het lichaam bijzonder veel stress en spanning te verwerken met alle gevolgen van dien. Een 3-tal osteopatische sessies is normaal gezien voldoende om deze fase van behandeling af te sluiten en te starten met de relaxatietherapie.
Hierbij kan gebruik gemaakt worden van meerdere methodes met name mindfullness, ademhalingstherapie, meditatie, massage....
De kinesitherapeut werkt aan de verschillende aspecten om tot een goede ontspanning te komen, dit wordt voor iedere persoon individueel bepaald.
Een doktersvoorschrift voor osteopathie is niet vereist, kinesitherapie is altijd op voorschrift.